FCC România SRL este operatorul depozitului de deşeuri din Arad şi, în acelaşi timp, prestează şi servicii de colectare, transport şi comercializare a deşeurilor solide industriale nepericuloase.
Autoritatea de concurenţă a constatat, în urma unei investigaţii, că în perioada 2019-2023, FCC Environment România a interzis accesul clienţilor săi - companii de producere/colectare, transport şi comercializare a deşeurilor solide nepericuloase, la depozitul din Arad, pe care îl operează.
Astfel, FCC Environment România a impus condiţii abuzive de acces la depozit, cu scopul de a elimina companiile concurente de pe piaţa serviciilor de producere/colectare, transport şi comercializare a deşeurilor solide nepericuloase, piaţă pe care activează şi FCC Environment România.
Investigaţia a fost declanşată în urma plângerii depuse de compania Georgia Recycling WMC SRL, client al depozitului de deşeuri din Arad.
Ca urmare a declanşării investigaţiei, FCC Environment România SRL a implementat un program intern de conformare cu regulile de concurenţă, menţionează Consiliul Concurenţei.
În cadrul investigaţiei declanşate pe piaţa serviciilor de colectare, transport şi comercializare a deşeurilor nereciclabile au fost realizate inspecţii la sediul FCC Environment România SRL. Inspecţiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare.
Legea concurenţei (nr. 21/1996) interzice folosirea în mod abuziv de către una sau mai multe companii a unei poziţii dominante pe piaţa românească.
FCC Environment România SRL a avut în 2023 o cifra de afaceri de 66.591.160 lei, și un profit de 2.108.875 lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.