De pildă Germania este campioana Europei la capitolul risipă. În fiecare an, sunt trimise înapoi 487 milioane de obiecte care au fost achiziționate online, ceea ce înseamnă aproximativ un pachet din șase.
Însă ce se întâmplă cu cea mai mare companie în domeniu, Amazon. Uneori, obiectele returnate sunt revândute ca ”resigilate” însă în unele cazuri acestea sunt pur și simplu distruse. Practica aceasta este demult criticată de organizațiile de mediu precum Greenpeace, subiect care redevine actual cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.
Conform unui raport al Greenpeace citat de Stern, Amazon distruge camioane întregi de bunuri în depozitul său din apropierea Hamburgului.
Amazon criticat! S-a vândut online decoraţiuni de Crăciun cu imagini ale Auschwitz-ului
Greenpeace a publicat mai multe forografiic are vin în sprijinul afirmațiilor, preprezentanții organizației afirmând că acest lucru este o crimă impotriva mediului.
Organizația spune că sunt distruse în fiecare săptămână câte 20 de metri cubi de bunuri, numai în acest depozit.
În imaginile date publicității de Greenpeace se vede cum radiatoare aflate încă în cutiile originale, încărcătoare sau cartușe cu cerneală pentru imprimante, sunt adunate într-un container pentru a fi distruse. Distrugerea bunurilor este o practică deoarece astfel, Amazon realizează economii cu depozitarea, ceea ce duce la concluzia că prodsele finite sunt mai ieftine decât spațiile de depozitare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.