Grație conceptului original folosit la realizarea șaluptei-dronă, JARI-USV poate folosi un spectru larg de armament, în funcție de misiunea pe care o are de îndeplinit. Spre exemplu, ea poate fi echipată cu un lansator de rachetă, un dispozitiv pentru torpile și un modul de luptă cu armă automată calibru 300 milimetri. Soarta proiectului depinde de rezultatul testelor.
Numărându-se printre lideri mondiali în domeniul aparatelor militare fără pilot, China încearcă să nu rămână în urma altor țări cu preocupări similare. Prezentarea șalupei vine la scurt timp după ce americanii și-au anunțat intenția de a construi, pe viitor, nave de război fără pilot.
Citește și Armata Chinei. Cifrele care dezvăluie adevărul despre forța militară
Este vorba despre LDUSV (Large Deplacement Unmanned Surface Vessels). Potrivit presei de specialitate, nava va avea o lugime de 90 de metri și un deplasament de aproximativ 2000 de tone. Va fi folosită ca senzor de suprafață, dar și ca mijloc de distrugere a ambarcațiunilor eventualului inamic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.