”Ciocolata este făcută din boabele de cacao, care sunt sânburii unui fruct. Dar de ce să folosești însă doar sâmburii și restul să arunci? Nu are nici o noimă din punct de vedere ecologic sau economic”, explică Antoine de Saint-Affrique, patronul grupului elvețian.
În prezent, majoritatea producătorilor de ciocolată, industriali sau artizanali, nu cumpără de pe plantațiile de cacao decât sâmburii. Restul, adică 70% din fruct, se aruncă. Ca și cum noi am consuma numai sâmburi de portocală.
Citește și Angajați să mănânce bunătăți. Condiții impuse pentru candidați
Pentru noua sa ciocolată, dar și pentru alte produse alimentare, inclusiv băuturi, Barry Callebaut va folosi tot fructul, adică și pulpa, potrivit unui proces de transformare care intervine în decurs de două ore de la recoltare. Fără zahăr adăugat, dulceața, mai fină și delicată, vine de la sucul îndulcit natural.
Rezultatul: o ciocolată din fructul întreg (WholeFruit chocolate), care are, desigur, gust de ciocolată, dar mai rafinat, conținând 90% fibre, 25% proteine în plus față de produsele standard și 40% mai puțin zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.