Publicitate
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat că examinează un nou vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de laboratorul german SK Chemicals, care utilizează nanotehnologia pentru a ataca virusul, în perspectiva unei posibile reapariții a pandemiei în toamnă.
Dacă va fi aprobat, vaccinul, denumit Skycovion, ar fi al șaptelea acceptat în Uniunea Europeană, în timp ce alte seruri noi sunt, de asemenea, luate în considerare de Agenția Europeană cu sediul la Amsterdam pentru a fi aprobate de UE. SK Chemicals "a prezentat date privind capacitatea acestui nou vaccin de a induce anticorpi împotriva tulpinii originale a SARS-CoV-2, virusul responsabil de Covid-19", a precizat EMA.
Vaccinul se bazează pe nanoparticule care conțin elemente ale proteinei Spike, care este cheia care permite SARS-CoV-2 să pătrundă în celulele umane. Vaccinul dezvoltat de SK Chemicals conține, de asemenea, un "adjuvant" pentru a stimula răspunsul imunitar al organismului la vaccin, a precizat agenția.
Până în prezent, UE a autorizat utilizarea vaccinurilor dezvoltate de AstraZeneca, Janssen, BioNTech-Pfizer, Moderna, Novavax și Valneva, care și-a suspendat producția de vaccinuri Covid.
Citește și BioNTech și Pfizer au dat în judecată CureVac în Statele Unite
În același timp, Pfizer și BioNTech au lansat un studiu pentru o variantă îmbunătățită a vaccinului COVID.
Dezvoltatorul vaccinului COVID, compania germană BioNTech a anunțat că el și partenerul său american Pfizer au intentat un proces la Tribunalul Districtual din Massachusetts, solicitând o hotărâre prin care să se constate că nu încalcă brevetele americane deținute de rivalul CureVac.
În plângerea depusă se arată că laboratorul CureVac încearcă să profite de succesul vaccinurilor COVID de la BioNTech și Pfizer, după ce eforturile CureVac de a-și crea propriul vaccin au eșuat.
La începutul acestei luni, CureVac a intentat un proces în Germania împotriva BioNTech pentru utilizarea tehnologiei ARNm și nu a exclus posibilitatea de a intenta alte acțiuni în justiție împotriva partenerului BioNTech, Pfizer, sau a producătorului rival de vaccinuri cu ARNm, Moderna Inc.
BioNTech a declarat că brevetele americane ale CureVac sunt echivalente cu brevetele germane invocate de CureVac în procesul din Germania.
BioNTech și Pfizer au cerut instanței din Boston să declare că vaccinul lor Comirnaty nu încalcă trei dintre brevetele CureVac legate de vaccinurile pe bază de ARN. Companiile au declarat în fața instanței că Comirnaty nu funcționează în același mod ca și tehnologia brevetată de CureVac. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.