Astfel, printr-o Ordonanță de urgență, Executivul a stabilit că majorarea se va efectua în etape, până se ajunge la dublarea lor, în 2022. Ulterior, Parlamentul a respins acest OUG, ceea ce însemna că dublarea alocațiilor ar fi trebuit făcută anul acesta.
Dar președintele a decis să retrimită legea la reexaminare. Prin urmare, cu cât cresc alocațiile copiilor de la 1 ianuarie 2021?
Conform legislației în vigoare, în ianuarie 2021, ar urma să se aplice următoarea etapă de majorare a alocațiilor pentru copii și în iulie, o alta, precizează Avocatnet. Dublarea în cinci etape a alocațiilor e prevăzută în OUG 123/2020, document apărut în august. Cu toate că majorarea are loc în ianuarie, plata efectivă a sumei majorate se va face în februarie 2021.
Ca atare, alocațiile ar urma să ajungă la 427 de lei, în cazul copiilor cu vârsta de până la doi ani sau al celor cu handicap (vârsta cuprinsă între trei și 18 ani), și la 214 lei, în cazul celor cu vârsta între doi și 18 ani, plus cei care au împlinit 18 ani (dacă merg la liceu sau la profesională, până termină cursurile).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.