„Vorbim de focare la personalul medical. Am avut o astfel de situaţie în Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii, chiar temporare, pentru continuarea activităţii şi ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate. Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem 2 diferenţe. E adevărat că proporţia de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienţii internaţi cu alte boli şi care se infectează în spital”, a spus Rafila, la Digi24.
Directorul STB Adrian Criț are o firmă de transport. Ce spune despre conflictul de interese
Ministrul afirmă că se fac toate eforturile pentru ca situația să rămână sub control.
„Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ţi continui activitatea şi înseamnă relocarea de personal de pe alte secţii. E o perioadă mai dificilă, care trebuie manageriată de cei care conduc aceste unităţi, cu asistenţă de la DSP şi Ministerul Sănătăţii. Ne pregătim şi pentru acest scenariu. Lucrurile sunt foarte diverse. Facem tot ce putem în această perioadă, încât să ţinem lucrurile sub control”, a mai spus Alexandru Rafila.
„Cred că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Şi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunţăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Rafila.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.