"Ca să vedem ce oportunităţi a avut România în ceea ce priveşte producţia de gaze, să ne uităm în urmă cu patru ani, când a fost adoptată Legea 256, care ar fi trebuit să permită dezvoltarea resurselor din Marea Neagră. Producţia ar fi putut începe în primul trimestru din anul 2022. România ar fi putut beneficia până la 10 miliarde de metri cubi de producţie de gaze pe an, bugetul de stat ar fi putut beneficia de 2 miliarde de dolari pe an, am fi putut crea şi menţine circa 30.000 de locuri de muncă. Am fi putut suplimenta cu gaze Republica Moldova fără nicio problemă în anii următori şi n-ar fi fost probleme de alimentare pe piaţa din România", a spus oficialul companiei energetice, scrie Agerpres.
România deja importă 20% din consumul de gaze
România deja importă 20% din consumul de gaze, iar, fără resursele din Marea Neagră, vom ajunge la 50% în 2030.
El a arătat că deja sunt vizibile efectele lipsei acute de investiţii din ultimii ani, exemplificând cu lipsa căldurii în Palatul Parlamentului, locul unde este organizată conferinţa Bucharest Forum.
Citește și: Bill Gates prevede că în 2-3 ani ne vom întâlni în metavers. Ultimele predicţii ale miliardarului
"Nu sunt bucuros să spun asta, dar o voi spune, pentru că restul paneliştilor nu sunt cu noi aici. În acest moment suntem în Palatul Parlamentului, este mijlocul lunii decembrie şi îngheţăm de frig. În Bucureşti, în Palatul Parlamentului, nu funcţionează încălzirea. Deci, dacă nu luăm în serios problema investiţiilor şi a implementării proiectelor, aceasta va fi problema multor oameni din România şi trebuie cu toţii să contribuim să evităm astfel de experienţe", a punctat reprezentantul OMV Petrom.
Maximescu spune că OMV Petrom e gata să investească alături de Romgaz și dă un orizont de timp pentru primele gaze din Marea Neagră
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.