„Însă nu doar schimbările climatice determină creşterea bolilor cu transmitere vectorială în Europa. Este doar unul dintre multele determinisme - alături de globalizare, dezvoltarea socio-economică sau urbanizarea - care trebuie confruntate pentru a împiedica importul şi răspândirea bolilor”, a atras atenţia profesorul Jan Semenza, membru al Centrului European de Controlul şi Prevenirea Boililor din Stockholm.
Giovanni Rezza, de la Institutul Superior de Sănătate din Roma spune că fenomenul West Nile se poate repeta.
„Lecţiile din recentele focare ale virusului West Nile în America de Nord şi a bolii Chikungunya în Caraibe şi Italia subliniază importanţa evaluării riscurilor legate de bolile vectoriale”.
Încălzirea globală a făcut ca țînțarii tropicali să se adapteze la clima Europei. În ultimii zece ani aceștia au fost semnalați teritorii europene, creând focare de febră Dengue în Franţa şi Croaţia sau de malarie în Grecia.
Cardul de sănătate. Ce se întâmplă începând de ASTĂZI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.