Olsen trebuia să recupereze dispozitivele de măsurare care fuseseră montate în gheaţă, în misiunea Blue Action, însă când a pornit cu sania trasă de câini a găsit stratul de gheaţă acoperit de apă.
Fotografia făcută a fost publicată pe Twitter de cercetătorul Rasmus Tonboe, colegul lui, şi a devenit populară, avertizând asupra vitezei de topire a gheţii din zona arctică.
Pe 12 iunie 2019, potrivit National Snow & Ice Data Center, gheaţa de pe aproximativ 712.000 km din suprafaţa Groenlandei s-a topit, cu 470.000 de km pătraţi mai mult faţă de aceeaşi dată a anului trecut şi cu 600.000 km pătraţi faţă de media dintre anii 1981 şi 2010.
Peste 40% din Groenlanda s-a topit doar în acea zi, iar pierderea totală de gheaţă este de peste 2 miliarde de tone.
Este posibil ca anul acesta să fie doborât un record în Groenlanda. Comunităţile de aici se bazează pe gheaţă pentru transport şi vânătoare.
Încălzirea globală, o minciună! În ce cred negaționiștii schimbărilor climatice
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.