Anul acesta, ajutorul pentru încălzire se acordă după acest act normativ pentru ultima oară.
Începând cu sezonul rece viitor, respectiv 2021-2022, acesta va fi înlocuit de venitul minim de incluziune în care va fi inclus și acest ajutor și care este numit acum supliment pentru locuire.
Acest ajutor se va solicita tot de la primărie sau la administrațiile blocurilor și până la data de 15 octombrie, excepție fiind ajutorul pentru combustibili solizi sau petrolieri caz în care solicitările se vor face până la data de 15 septembrie.
Casa Națională de Pensii, anunț de ultimă oră
Ajutorul se acordă pentru un singur sistem de încălzire, atât pentru familii cât și pentru persoanele singure. Costurile sunt acoperite de stat integral sau parțial, în funcție de venituri și se acordă pentru toate sistemele de încălzire, centralizat, energia electrică, gazele naturale sau lemnele, cărbunii, combustibilii petrolieri.
Ajutorul se acordă pentru familii în cazul venitului mediu pe membru de familie de 786 de lei în timp ce venitul în cazul persoanei singure nu trebuie să depășească 1.082 de lei lunar, regulă care se aplică în cazul încălzirii centrale.
În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 750 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.