DGASPC Sector 1 a anunţat că solicitările pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2020 - martie 2021 se pot depune începând de luni, 19 octombrie, la sediul instituţiei din bd. Mareşal Averescu nr. 17.
Cetăţenii Sectorului 2 pot depune deja solicitările la sediile DGASPC: Serviciul de Asistenţă Socială Baicului (str. Heliade Între Vii nr. 36), Serviciul de Asistenţă Socială Maşina de Pâine (str. Glinka nr. 7A), Serviciul de Asistenţă Socială Pantelimon (bd. Basarabia nr. 90), Serviciul de Asistenţă Socială Silvestru (Calea Moşilor nr. 132), după cum a precizat autoritatea locală.
Formularele completate, însoţite de actele doveditoare, pot fi depuse individual sau prin reprezentantul asociaţiei, după următorul program: luni în intervalul orar 8,30 - 16,00, fără programare telefonică; marţi, miercuri şi joi de la ora 9,00 la 15,00, cu programare telefonică; vineri între orele 9,00 - 13,00, tot cu programare telefonică.
Această măsură a fost adoptată pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, aceştia având posibilitatea de a depune cererile la sediile aferente din proximitatea locuinţei. De asemenea, documentele pot fi transmise şi online, pe adresa de email a Serviciului de Asistenţă Socială de care aparţine solicitantul, în funcţie de adresa unde locuieşte", a informat autoritatea locală.
În Sectorul 3 depunerea solicitărilor a început luni, 12 octombrie. Formularul de cerere-declaraţie pe propria răspundere necesar obţinerii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei poate fi descărcat de pe site-ul www.dgaspc3.ro sau se poate ridica de la sediul DGASPC Sector 3 din bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12 - 14, potrivit unui anunţ al Primăriei Sector 3, postat pe Facebook.
Documentele vor putea fi transmise prin email ([email protected]), prin poştă (cu confirmare de primire) la adresa bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12 - 14 sau pot fi depuse personal la sediul DGASPC Sector 3 din bd. 1 Decembrie 1918, de luni până joi, în intervalul orar 9,00 - 15,00.
Cetăţenii Sectorului 4 vor putea depune de luni, 19 octombrie, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire.
Solicitanţii sunt aşteptaţi personal sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari/locatari să depună cererea-declaraţie pe propria răspundere, însoţită de actele doveditoare la sediul DGASPC Sector 4 din str. Sld. Enache Ion nr. 1A, de luni până miercuri între orele 8,30 - 16,00, joi în intervalul orar 8,30 - 17,30, iar vineri între orele 8,30 - 13,30.
Pentru a se limita efectele răspândirii COVID-19, cererea-declaraţie şi actele doveditoare se pot transmite prin aplicaţia Ghişeul Online sau prin intermediul serviciilor poştale sau de curierat, pe adresa DGASPC Sector 4 (str. Sld. Enache Ion nr. 1A). Cererea-declaraţie pe propria răspundere poate fi descărcată de pe site-ul DGASPC Sector 4. Relaţii suplimentare se pot obţine apelând 0372.900.789 sau la email [email protected].
Cetăţenii Sectorului 5 pot depune dosarele tot începând de luni, 19 octombrie, la sediul DGASPC Sector 5 - Compartimentul Acordare Ajutor Încălzirea Locuinţei, potrivit site-ului DGASPC Sector 5.
DGASPC Sector 6 a anunţat, la rândul său, că solicitările de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei se pot depune tot de luni, 19 octombrie. Cererea, informaţiile referitoare la documentele necesare, limitele de venituri şi condiţiile de acordare sunt disponibile pe pagina www.asistentasociala6.ro, la rubrica Serviciul Ajutor Social - Ajutoare pentru încălzirea locuinţei.
Citește și Ajutorul de încălzire. De când și cine îl poate cere
Documentele vor putea fi transmise prin e-mailul [email protected], prin poştă (cu confirmare de primire) la adresa str. Floare Roşie nr. 7A, cod poştal 062261 sau pot fi depuse personal, la sediul instituţiei, în intervalul orar 9,00 - 12,00, solicitând anterior o programare la telefon 0376.203.744.
Condiții
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se adresează familiilor sau persoanelor singure, cetăţeni români şi străini ori apatrizi cărora li s-a acordat, în condiţiile legii, o formă de protecţie şi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, stabilită în condiţiile legislaţiei române, ale căror venituri sunt situate în limitele prevăzute de lege: pentru acordarea ajutorului în cazul locuinţei încălzite cu energie termică - până la 786 de lei/membru de familie şi până la 1.082 de lei în cazul persoanei singure. În cazul în care locuinţa este încălzită cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, limita venitului pe membru de familie este de 750 de lei, cifra fiind aceeaşi şi în ceea ce priveşte persoana singură.
Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se dau pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. Pentru cererile depuse până la data de 20 ale lunii, ajutorul va fi acordat începând cu luna respectivă. Pentru solicitările depuse după data de 20 a lunii respective, ajutorul va fi dat începând cu luna următoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.