Acest ajutor se acordă pentru o perioadă de 5 luni, pentru cei cu venituri mici. În cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei. Cuantumul acoperit de autorități din costul de încălzire scade sau crește în funcție de venitul net mediu lunar.
Cei cu venituri mici, care nu-și pot permite costul integral al încălzirii locuinței și care pot cere ajutorul de stat, sunt persoanele singure sau familiile. Subvenționarea costurilor de încălzire este asigurată maximum cinci luni pe an, în timpul sezonului rece, adică între noiembrie și martie.
Programul Prima Casă. Modificare majoră
Această subvenție este acordată pentru un singur sistem de încălzire, fie că este vorba de sistem centralizat, energia electrică, gazele naturale sau lemnele, cărbunii, combustibilii petrolieri.
Pentru ajutoarele în cazul gazelor naturale, energiei electrice și lemnelor, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 750 de lei.
În mod normal, cereripe pentru ajutor trebuie depuse până la 15 octombrie însă acestea se pot depune și ulterior dar numai pentru timpul rămas la momentu solicitării.
Cererile se depun la Primării sau la administratorii de bloc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.