Ajutorul pentru încălzirea locuinței se solicită anual la primăria localității, fie personal, fie prin intermediul asociației de proprietari a blocului. Subvenționarea costurilor de încălzire este asigurată maximum cinci luni pe an, în timpul sezonului rece, adică între noiembrie și martie.
Ajutorul este dat pentru sistemul principal folosit de persoanele singure sau de familii. Este vorba, mai precis, de acoperirea integrală sau parțială a costurilor cu energia termică în sistem centralizat, energia electrică, gazele naturale sau lemnele, cărbunii, combustibilii petrolieri.
În principiu, pentru a putea obține ajutorul, veniturile solicitanților trebuie să fie sub limitele stabilite de Guvern. Astfel, în cazul energiei termice, venitul net mediu lunar pe membru de familie nu trebuie să fie mai mare de 786 de lei. În cazul persoanelor singure, pragul este de 1.082 de lei. Cuantumul acoperit de autorități din costul de încălzire scade sau crește în funcție de venitul net mediu lunar.
Citește și Ajutor de deces. Se schimbă condițiile. Ce se va întâmpla
În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 750 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.