Publicitate
Proiectul de HG vizează şi un plan de acţiuni pentru implementarea acestei strategii, obiectivul general fiind de a creşte rata de ocupare a populaţiei cu vârsta cuprinsă între 20-64 ani până la 75% la finalul lui 2027.
În cadrul planului pentru implementarea acestei strategii se menţionează faptul că firmele vor putea beneficia de granturi pentru formarea profesională a salariaţilor, inclusiv prin programe de formare internaţională, sprijin pentru desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, fiind prevăzută şi debirocratizarea şi digitalizarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în vederea furnizării în mod integrat a serviciilor dedicate angajatorilor.
Altă măsură prevăzută de plan face referire la sprijinirea firmelor sau a consorţiilor de firme pentru amenajarea unor spaţii destinate supravegherii şi îngrijirii copiilor de vârstă antepreşcolară, cu scopul de a asigura echilibrul dintre viaţa profesională şi cea de familie a femeilor angajate.
Citește și Salariul minim. Ce a descoperit ministrul Muncii, Raluca Turcan
De asemenea, pentru firmele care au salariaţi cu vârsta de peste 60 de ani, Guvernul intenţionează să finanţeze planurile angajatorilor ce prevăd includerea angajaţilor seniori în programe de mentorat pentru formarea şi integrarea lucrătorilor noi, scrie Avocatnet.
Implementarea strategiei se va realiza prin planuri anuale de acţiuni aprobate prin ordin al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, iar fondurile vor fi alocate din bugetul instituţiilor implicate, dar şi din fonduri europene nerambursabile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.