Reprezentanţii Airbus nu au comentat informaţia.
Acordul ar urma să se semneze în timpul turneului european al preşedintelui chinez Xi Jinping. Marţi, oficialul chinez se va întâlni la Paris cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru discuţii privind schimbările climatice, comerţul şi multilateralismul.
Principalele grupuri aeronautice globale, Airbus şi Boeing, concurează pentru piaţa din China, a doua piaţă aeronautică mondială, pe fondul creşterii cererii pentru călătorii, dar perspectivele sunt complicate de dorinţa autorităţilor de la Beijing de a forma proprii săi campioni industriali şi, în cazul Boeing, de războiul comercial dintre China şi SUA
În mod neaşteptat, preşedintele francez Emmanuel Macron nu a reuşit să încheie un acord pentru comenzi Airbus în timpul călătoriei sale în China de la începutul lui 2018 şi de atunci Guvernul de la Paris şi Airbus lucrează pentru a salva acordul.
Citește și Volocopter: Nu este nici dronă, nici elicopter VIDEO
Macron anunţa atunci că Beijingul va cumpăra 184 de aeronave A320neo, în valoare de 18 miliarde de dolari.
A320neo, o versiune modernizată a modelului A320, echipată cu motoare mai eficiente, este cel mai bine vândut model al grupului aeronautic european.
Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.
Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.