'Efectuăm cercetări privind posibilitatea de folosire a dronelor fără pilot pentru o strategie de luptă aeriană modernă în viitor', a declarat, înaintea testului, Florian Taitsch, director şi şeful departamentului de relaţii cu presa în cadrul Airbus.
Armata americană este foarte avansată în acest domeniu şi există indicii că ruşii şi chinezii întreprind cercetări, la rândul lor, a menţionat Taitsch.
Potrivit responsabilului, inginerii de la Airbus lucrează de peste un deceniu la construirea acestor drone.
Airbus îşi propune ca, până în 2025, să dezvolte un sistem de drone care să însoţească avioane de luptă în misiuni, a precizat el.
Acest sistem ar putea fi o opţiune pentru noul avion european de luptă pe care Germania şi Franţa au în plan să-l dezvolte.
Formaţiile de drone ar fi folosite pentru recunoaştere, întreruperea sistemelor de comunicaţie ale inamicului sau ar putea chiar să fie dotate cu arme, a mai explicat Taitsch.
În cadrul testului, au fost lansate drone de la rampele poligonului militar Todendorf, din landul Schleswig-Holstein (nord), pentru a însoţi un avion Learjet peste Marea Baltică.
Avionului Learjet i-a fost adaptat cockpit-ul unui avion Tornado. Pilotul trebuie să poată ghida traiectoria şi funcţionarea dronei, care zboară în faţa avionului ca un fel de sistem de avertizare timpurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.