Argumentându-și demersul, inițiatorii proiectului de act normativ subliniază faptul că, în prezent, pe piața imobiliară își desfășoară activitatea numeroase persoane fără cunoștințe temeinice de drept civil, absolut necesare nu doar pentru încheierea unor contracte și derularea tuturor procedurilor aferente.
Prin urmare, pentru a deveni agenți imobiliari, persoanele fizice care doresc să îmbrățișeze această profesie vor trebui să îndeplinească o serie de condiții.
Înainte de toate, ele vor trebui să urmeze cursuri de specialitate și să susțină un examen de atestare a cunoștințelor, organizat, eventual, de Agenția Națională pentru Calificări, cu o durată de șase luni, dintre care trei de practică. În plus, respectivele persoane nu trebuie să fi fost condamnate pentru violență, infracțiuni contra patrimoniului public ori privat sau infracțiuni de fals.
Citește și Analiștii: Investiţiile imobiliare din România se vor dubla în 2020
Potrivit aceluiași proiect de act normativ, agenții imobliari vor fi obligați ca, o dată la doi ani, să se prezinte la reatestare pentru a-și dovedi cunoștințele în domeniu. Avocatnet precizează că, dacă nu se prezintă la examenul de reatestarea sau îl pică, ei vor pierde calitatea de agent imobliar și vor fi radiați din Registrul agenților imobiliari. Pentru reintroducerea în Registru va fi necesară achitarea unei taxe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.