Sunt o mulțime de orașe mici în România care se pot dezvolta cu ajutorul afacerilor potrivite. Orașele sunt în zone monoindustriale, ori în zone care se dezvoltă doar cu ajutorul activităților localnicilor. O afacere într-un oraș mic poate înseamnă o sursă profitabilă de venit pe termen lung. Iată și câteva idei de afaceri:
Miliardarul care a îngropat capitalismul. Ce propune în loc
Transport local
Majoritatea oamenilor din orașele mici au nevoie de transport. Sunt copii care trebuie să ajungă la școală, adulți care merg la serviciu, dar și navetiști din zonele limitrofe. În trecut există un transport local asigurat de primăria orașului, însă acum această facilitate s-a desființat din diferite motive în mai multe orașe. Afacerea necesită o investiție inițială pentru a cumpăra mașinile/microbuzele de transport, însă încasările ulterioare pot fi substanțiale dacă ne gândim pe termen lung. Un avantaj îl poți avea și dacă apelezi la mașinile cumpărate în leasing. Acest lucru te va ajuta să nu dai toți banii o dată. Poți organiza o serie de curse zilnic cu un tarif standard. În felul acesta, oamenii plătesc fiecare călătorie pe care o fac, iar tu, după ce îți acoperi costurile cu carburantul și alte necesități, tot vei rămâne cu profit.
Magazin cu articole agricole
În mediul rural, agricultura este afacerea de bază a majorității. Oamenii au terenuri pe care le amenajează tocmai pentru a obține un venit din care să trăiască. Pentru a îngriji terenurile, oamenii au nevoie atât de ustensile agricole precum sapa, grebla, etc, cât și de pomi, semințe pentru plantare, îngrășăminte, răsaduri, etc. Un magazine cu articole agricole poate fi și o sursă de vânzare și pentru distribuitorii de articole agricole.
Un centru de relaxare
Cine a spus că dacă trăiești la țară nu ai nevoie de un centru amenajat pentru recreere? Sunt o mulțime de tineri și copii care cer aceste lucruri, iar mediul rural poate fi soluția ideală deoarece investiția este cu mult mai mică. La țară găsești ușor un teren sau o hală industrială pe care să o amenajezi drept un centru de relaxare. O hală industrială este recomandată deoarece aceasta deține deja infrastructura necesară pentru funcționarea unui centru de relaxare. Halele industriale în principiu au deja conducte de apă, curent de înaltă tensiune, canalizare, centrală pentru încălzire, etc. Ce poți face? Un teren pentru sport în care să ai bowling, billiard, dar și un centru cu dotări spa precum fitness, saună sau piscină. Locația va fi de interes atât pentru localnici, cât și pentru cei din imprejurimi care vor veni să se relaxeze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.