Protestele masive de marți - care au culminat cu un protestatar împușcat de poliție - au marcat una dintre cele mai haotice zile ale tulburărilor politice de până acum. O zi mai târziu, guvernul orașului a anunțat că vânzările cu amănuntul au scăzut în luna august.
Marile companii private din China, luate cu asalt de funcționarii statului
Cu toate acestea Hong Kong-ul își menține statutul de centru financiar. Cu o zi înainte de intensificarea violențelor în cadrul protestului de marți, Anheuser-Busch InBev (BUD) și-a listat acțiunile la Bursa de valori din Hong Kong (HKXCF); acțiunile firmei fiind evaluate la 5 miliarde de dolari, poziționându-se astfel pe locul doi pe piața burserieră a centrului financiar, după UBER.
Datorită acestei tranzacții, bursa din Hong Kong a devenit a treia cea mai mare din lume în acest an, după Bursa de Valori din New York și Nasdaq, potrivit cercetărilor Deloitte.
Protestele au determinat unii investitori să-și transfere activele în locuri mai sigure. Dar numărul investitorilor străini care se retrag de pe piața Hong Kong-ului este unul modest, mulți dintre ei vrând să profite de orice oportunitate pentru a crește valoarea companiilor lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.