Potrivit Le Monde, planul avut în vedere de EDF analizează mai multe variante precum vânzarea unor active importante, îngheţarea angajărilor şi investiţiilor şi reduceri de buget la toate etajele.
"Conducerea a cerut diferitelor ramuri şi filiale să prezinte bugete revizuite în scădere. Potrivit documentelor consultate de Le Monde, grupul ar dori să îşi stabilizeze cheltuielile de exploatare în următorii doi ani şi să îşi reducă puternic investiţiile", susţine cotidianul francez.
Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt de la EDF a confirmat că se lucrează în prezent la un plan de economii, dar a subliniat că este prematur să ofere detalii. Potrivit purtătorului de cuvânt, grupul EDF va putea oferi mai multe informaţii la finele acestei luni, când va da publicităţii rezultatele financiare pe primul semestru.
Citește și Grupul Daimler își vinde din fabrici. Sute de joburi, în pericol
EDF, companie care operează toate cele 57 de reactoare nucleare din Franţa şi este responsabil pentru 70% din necesarul de electricitate al ţării, a abandonat anterior obiectivele financiare pentru 2020 şi 2021 după ce pandemia de coronavirus i-a afectat principalele domenii de activitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.