Moda ”buletinului de București” a debutat de pe la începutul anilor 80, după ce autoritățile au început să îngrădească accesul celor din provincie în Capitală.
Genul acesta de ”afacere” a continuat și după revoluție. Cel mai recent motiv pentru a procura o anumită adresă din București în buletin, a fost după ce a apărut obligativitatea ca elevii să meargă la școlile aflate în apropierea domiciliului părinților. La data la care a intrat legea în vigoare s-a stârnit o adevărată isterie, mii de mame din București au făcut eforturi disperate pentru procura adresele dorite, plătind sume destul de importante de bani, celor care locuiau în zonele vizate.
Citește și: Schimbare majoră pentru milioane de români. Decizia Ministerului de Interne
Un alt motiv este acela al exodului forței de muncă dinspre provincie, spre București. Orașul atrage ca un magnet iar tinerii care sosesc aici încă nu dispun de sursele necesare pentru a-și cumpăra o locuință dar au nevoie de o adresă aici pentru a-și ușura viața în privința plății taxelor, a asistenței medicale sau în eventualitatea unui credit bancar.
Senatorii au decis să atace problema și să aducă un echilibru cu ajutorul unei legi care să contracareze acest gen de afacere ilicită.
Noua propunere legislativă prevede ca declarația de primire în spațiu a găzduitorului și documentul eliberat de primării, să cuprindă suprafața imobilului și numărul de persoane care locuiesc sau sunt luate în spațiu la adresa respectivă.
Așadar, ”la emiterea unei cărți de identitate sau încscrierea vizei de reședință va ține cont de numărul de persoane din locuință și a unor exigențe minimale pentru locuință, statul având dreptul de a refuza acordarea acestora”, se spune în expunerea de motive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.