”Am luat de la început măsurile cele mai bune pentru a ne proteja și a proteja salariații, în sensul că am redus activitatea acolo unde a fost posibil și am trimis oamenii acasă, o sumedenie în telemuncă și muncă de la domiciliu”, a detaliat Adrian Volintiru.
El a explicat că au fost organizate ”echipe operative inclusiv la centrala de la Ernut, dar și la sonde, unde echipele au lucrat două săptămâni cu două săptămâni, iar în cele două săptămâni de lucru veneau la muncă, apoi plecau în izolare la hotelurile puse la dispoziție”.
În același timp, a continuat el, ”au fost luate toate măsurile de dezinfecție, iar acum a apărut un caz chiar colateral și atunci am izolat și personalul nostru. În ceea ce privește numărul de îmbolnăviri, au fost cinci în această perioadă, dintre care patru s-au însănătoșit și, din păcate, unul dintre colegi a decedat”.
Citește și Horia Grigorescu (Poșta Română). Unele măsuri de protecție au fost luate ”în orb”
Întrebat de modaratorul dezbaterii online, Valentin Vâlcu, dacă o testare mai riguroasă ar fi utilă, pentru a preveni o contaminare mai largă, așa cum s-a întâmplat în cazul pompierilor de la centrala nucleară de la Cernavodă, directorul general Romgaz a declarat: ”Absolut. E bine știut că Germania, spre exemplu, prin numărul mare de teste pe care le-a făcut a reușit să controleze destul de bine, la nivelul a 70-80 de milioane de locuitori, cât reprezintă populația țării, această pandemie”, a adăugat directorul general al Romgaz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.