Economistul a explicat care sunt variantele pe care cineva le are, în afară de bănci, pentru a face investiții.
Expertul spune că în finanțele comportamentale, rentabilitatea nu este măsurată în procente, ci în sume, în bani. Acesta a exemplificat spunând că: ”De pildă, 10% nu mă impresionează, pentru că depinde ce sumă faci; totodată, depinde cât de sustenabil este acest 10%, deci dacă îl faci în mod constant. În finanțele comportamentale pare că avem o tendință „riscofilă” - când pierdem ne asumăm un risc pe un capital mai mic, deci șansele sunt din start împuținate, deși îți asumi același risc. Probabilitatea mentală e diferită de cea reală”.
În acest context, profesorul a mai spus că: ”Întrebarea pe care o pun este ”ce vreți să faceți cu banii?”. Doar în funcție de obiectiv pot să spun care este cel mai rentabil plasament. Dacă vreți să vă prezervați puterea de cumpărare mergeți pe bursă și cumpărați utilitățile de vârf ale României, pentru că oricum veți face mai mult decât de pe urma unui depozit bancar. Dacă vreți să vă luați o casă, atunci începeți să acumulați acest euro, ca să aveți banii de avas. Vreți să mergeți în vacanță? Atunci luați de acum oferta de vacanță, nu așteptați până în februarie. Investiția o pui mereu în funcție de ceea ce vrei să faci cu banii”, a conchis expertul.
Mai multe aflați urmărind emisiunea de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.