"Poate, pe viitor, sau, de ce nu în viitorul imediat vom înțelege că alocările bugetare pentru sănătate sunt cel puțin la fel de importante ca și cele pentru apărare, iar un minim de 2% din PIB este util pentru situații curente, în timp ce o alocare decentă ar însemna 4% din PIB, care să includă investiții în acest sector pe care de multe ori nu îl băgăm în seamă dar care, iată acum este principalul sector care ne poate proteja."
Adrian Câciu: Trăim niște momente în care valutele nu contează
Analistul economic speră ca pe viitor oamenii nu vor mai fi împotriva investiției în resursa umană publică.
"Poate nu vom uita să mulțumim medicilor și personalului sanitar care își pune viața în pericol pentru a ne proteja viața noastră. Poate nu vom mai fi împotriva investiției în resursa umană publică, cea care acum, este singura care ne protejează. Poate lumea nu știe, dar peste tot, în lume, paradigma sistemului de sănătate se schimbă. Ca, de altfel și paradigma rolului statului și a sistemelor publice, marginalizate an de an."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.