Ministrul spune că: ”Pentru cei care nu știu de când este România la ratingul "BBB-" al Agenției Fitch, le recomand să citească site-ul MFP, pentru că informația este publică.
România este la BBB- din 4 iulie 2011, de pe vremea austerității lui Boc/Basescu.
În zilele precedente, Fitch a confirmat ratingul de țară al României la BBB-.
Nu avem downgrade de rating, așa că orice afirmație pe zona nivelului ratingului este un fake-news (ca să fiu elegant și să nu o numesc de-a dreptul habarnism sau prostie)!!!”, a afirmat Câciu care a continuat explicând că: ”Fitch a schimbat însă perspectiva, de la "Stabilă" la "Negativă", pe fondul incertitudinii politice în contextul unei fragilități a deficitelor gemene”.
Oficialul a mai explicat că ”atunci când PSD a venit la guvernare, și eram ministru de finante, am preluat acest rating la BBB- cu perspectivă negativă și am adus perspectiva la nivelul de "Stabilă", nivel menținut până acum câteva zile, până la momentul când politicienii zglobii care au pierdut alegerile, ieșind pe locul 4, au început să cânte prohodul României și să facă balet politic cu asumarea unei stabilități politice”.
Ministrul a mai arătat că: ”Pe vremea lui Orban si Cîtu, balansul intre anticipate, simplă răceală și apoi stare de urgență și închiderea economiei a condus la schimbarea perspectivei de către Fitch de la "Stabilă" la "Negativă" (au văzut și oamenii ăia de la Fitch ce filozofi conduceau țara)”.
Adrian Câciu a mai punctat că ”PSD lăsase perspectiva stabilă”.
Economistul a continuat critica pe un ton acid spunând că: ”Au venit bâlbâiții și au dat-o de gard la negativă. După care s-au înmulțit (bâlbâiții) și au menținut-o negativă.
Acum urlă că a devenit din nou negativă. Mai și mint că a fost scăzut ratingul...”, a comentat Câciu după care a continuat afirmând că: ”Le spun doar atât (că nu cred că au bani de oglindă): vreti perspectivă stabilă și rating in creștere? Terminați cu baletul politic, cu "sila" și "murdărirea", eventual puneți mâna pe carte și ieșiți din impostură și analfabetism și faceți ceva performant pentru România. Cât de puțin, că până acum nu ați făcut nimic”.
PS: Și când mai vorbiți de bursă, vedeți că și acolo datele sunt publice, iar capitalizarea este mai sus cu peste 1 mld. euro față de ziua de dinaintea turului I la prezidențiale. Faceți o balanță contabilă, ceva, vedeți cum vă iese (pe brut sau pe net, cum vreți).
Dacă nu stiți, vă ajut din altruism!”, a conchis ministrul pe un ton ironic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.