"Datorită administrării dezastruoase a finantelor publice, România și-a pierdut independența decizională în materie de politică fiscal - bugetară și politici economice. Bugetul se va negocia cu Comisia Europeană. Amintiți-mi când a mai fost România în situația de a avea nevoie de aprobarea Comisiei Europene pentru buget, de la integrare până în prezent. Ăsta este rezultatul jocului de-a deficitul până la cer, al risipei și al îndatorarii peste măsură. De câte ori am avertizat în 2020 ca suntem în procedură de deficit excesiv și trebuie să fim foarte atenți la deficit și mai ales pe ce îl construim?", a declarat Adrian Câciu.
Vor crește pensiile în 2021? Elena Cristian: Pot să vă dau scris
Analistul financiar îl acuză pe Florin Cîțu că a alocat cel mai mic procent din PIB pentru masurile aferente Covid-19.
"L-a durut la bască pe ministrul de finanțe. A aruncat cu zecile de miliarde pe datorie. Comisia Europeană arată ca doar 1,4% din PIB au fost folosite pentru masurile aferente Covid-19 (inclusiv măsurile de sprijin al angajaților). Este, cred, cel mai mic procent alocat de vreo țară europeană. Dar asta ne arată ca restul de 8% din PIB este deficit pe risipă! Despre asta discutăm, pentru că această nebunie pune România în situația de a intra în austeritate. În materie de datorie publică, Comisia confirmă că riscăm să ajungem la datorie publică de 100% în 2027! Dezastru!", a scris pe pagina de Facebook, Adrian Câciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.