Astfel, reparația și întreținerea proprietății se efectuează cu participarea financiară a tuturor proprietarilor de apartamente din bloc, indiferent de etajul la care locuiesc.
Concret, Legea nr. 196/2018 stabilește că “administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și/sau modernizarea, după caz, a proprietății comune aferente condominiului sunt în sarcina asociației de proprietari”. Asociația de proprietari este forma juridică de organizare și de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor dintr-un imobil.
Citește și Schimbare legislativă majoră pentru administratorii de bloc
Astfel, potrivit legislației în vigoare, “proprietarii membri ai asociației de proprietari au obligația să aprobe un fond de reparații anual, necesar pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune”. Fondul de reparații se utilizează numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, precum și pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune.
După cum stabilește Legea nr. 196/2018, părțile comune sunt, printre altele, locurile de trecere, scările, instalațiile de apă și canalizare, paratrăsnetele, antenele colective, podul, pivnițele, boxele, spălătoria, uscătoria, ascensorul, interfonul, dar și fațadele, acoperișul sau terasele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.