Adio cozi la ITM! Revisal, înlocuit de REGES. Documentele vor putea fi descărcate direct de angajați

DCBusiness Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Simona Bucura-Oprescu / Foto: Ministerul Muncii
EXCLUSIV
Simona Bucura-Oprescu / Foto: Ministerul Muncii

Revisalul este înlocuit cu RGES, un nou soft, o platformă digitală modernă, care promite acces mai rapid și mai simplu la documentele de muncă, eliminând drumurile la inspectoratele teritoriale și aducând mai multă transparență pentru angajați și angajatori.

Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit, în cadrul interviurilor DCNews,  despre înlocuirea Revisal cu o platformă modernă, menită să îmbunătățească interacțiunea dintre Inspecția Muncii, angajatori și angajați. Ea a subliniat că noua platformă este mai ușor de utilizat și permite obținerea rapidă și online a documentelor necesare, eliminând necesitatea deplasării fizice la inspectoratele teritoriale de muncă. 

De ce este inlocuit vechiul Revisal

„Revisalul era o platformă de evidențiere a relațiilor de muncă deja depășită de nevoile pe care colegii noștri de la Inspecția Muncii le aveau. În momentul acesta, noul program va fi mult mai lesne de utilizat, atât de colegii noștri de la Inspecția Muncii, dar și de angajatori și angajați, iar, atât angajatorii, cât și angajații vor putea să mult mai repede și online, nu e nevoie să meargă până la un coleg dintr-un inspectorat teritorial de muncă pentru a avea acel extras din Revisal care de atâtea ori este necesar angajaților”, a spus Simona Bucura-Oprescu. 

Ministrul a mai explicat că toate acestea se vor putea face de pe computerul de acasă de pe telefon li a continuat spunând că: ”Atât în ceea ce privește partea de evidență a relațiilor de muncă, cât și în ceea ce privește drepturile noastre de asigurați, despre care am discutat mai devreme, să știți că ținta noastră este să reușim să digitalizăm integral aceste sisteme, astfel încât fiecare dintre noi, acasă, să putem să vedem în orice moment care au fost asigurările plătite pentru noi”, a spus Simona Bucura-Oprescu.

Românii vor accesa mai ușor informațiile

Simona Bucura-Oprescu a subliniat că tranziția de la un sistem vechi la unul nou este necesară și că există un termen de 6 luni pentru a face această schimbare. În ceea ce privește reformele implementate, Bucura-Oprescu a menționat că Ministerul Muncii, cu fonduri europene, a reușit să închidă deja jumătate dintre cele 40 de reforme țintite, iar restul sunt în proces avansat de implementare, ceea ce va ușura viața cetățenilor.

Întrebată de analistul Bogdan Chirieac dacă noul sistem va funcționa, ministra a explicat că: „Avem 6 luni la dispoziție în care să facem tranziția de la unul la celălalt. Știți cum e cu drobul de sare? Dacă te temi că va pica drobul de sare, înseamnă că niciodată nu mai faci nimic", a mai spus oficialul.

Bucura-Oprescu a mai spus că: „Important este că noi la Ministerul Muncii, din bani europeni, nu pe fonduri naționale, am reușit dintr-un număr de 40 de reforme ținte și jaloane pe care le aveam de închis, în momentul acesta avem deja închise un număr de 20 dintre acestea, 6 dintre acestea aproape de finalizare, iar celelalte sunt într-o implementare avansată și noi spunem că, prin bani europeni, cetățenilor noștri le va fi mai ușor”, a mai explicat ministrul Muncii la DC News. 

Youtube video image


___________________________________________
Abonează-te la canalul nostru WhatsApp pentru mai multe știri 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9774
Diferența 0.0004
Zi precendentă 4.977
USD
Azi 4.6059
Diferența 0.0061
Zi precendentă 4.5998
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9774 RON
USD flag1 USD = 4.6059 RON
GBP flag1 GBP = 5.9635 RON
CHF flag1 CHF = 5.2114 RON
AUD flag1 AUD = 2.9077 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.2194 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4415 RON
SEK flag1 SEK = 0.4618 RON
XAU flag1 XAU = 463.3913 RON
Monede Crypto
1 BTC = 383488.43RON
1 ETH = 8399.50RON
1 LTC = 384.36RON
1 XRP = 9.47RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel