Potrivit primarului, banii pentru reabilitarea termică a blocurilor din municipiul reşedinţă prin programul guvernamental ar putea fi alocaţi anul viitor, pentru că în acest an nu s-a reuşit întocmirea documentaţiilor la timp, din cauza ''discuţiilor greoaie'' cu asociaţiile de proprietari, care ''au fost refractare'' la acest program.
Lungu a precizat că Primăria a prins în buget bani pentru reabilitarea termică a 10.000 de apartamente, dar în final solicitările populaţiei au fost mult mai mici, respectiv pentru 4.295 de apartamente.
Citește și Primăria Capitalei va continua lucrările la Pasajul Grant, primele după 12 ani
"Am discutat la Ministerul Dezvoltării pe această temă, dar ca să putem include în program locuinţele trebuie să facem documentaţiile şi să aprobăm în Consiliul Local indicatorii tehnico economici. Noi am aprobat programul multianual, dar trebuie să venim şi cu documentaţiile. Ca atare, în perioada următoare, pentru cele 4.295 de apartamente municipalitatea va întocmi documentaţiile, vom face licitaţii şi sper să putem depune documentaţia la Bucureşti în toamnă. În acest an nu mai putem fi prinşi în program. Eu am grăbit căt am putut. Atunci când am avut discuţii cu oamenii, în august - septembrie anul trecut, le-am spus să ne grăbim ca să prindem bugetul anului 2019. Dacă nu va fi varianta rectificării, rămâne să bugeteze programul pentru 2020", a spus Lungu.
Pentru reabilitarea termică a unei locuinţe Guvernul alocă 60% din sumele necesare, primăria 30%, iar proprietarul 10%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.