”Eu nu cred că intrăm în Schengen”, a spus invitatul jurnalistului Val VÂlcu și a explicat de ce. ”Eu cred că ne-am bătut singuri cuie în talpă și cu legile justiției, dar și cu abordarea pe Schengen”, a spus politicianul.
”Dar legile justiției merg mai departe, nu s-au blocat”, a intervenit Val Vâlcu. ”Nouă ni s-a spus că legile justiției trebuie acordate cu legislația europeană tocmai ca o condiție pentru a fi acceptați în Schengen. Iar eu vă spun că am acordat aceste legi, le-am dezacordat cu tot ceea ce înseamnă prevedere constituțională, le-am dezacordat cu tot ceea ce înseamnă bunul simț al cetățeanului, le-am făcut într-o formă cerută de ambasadele și alții, tot ca să intrăm în Schengen. Și pariul meu este că nu vom intra în Schengen”, a insistat deputatul Radu Popa.
Potrivit spuselor sale, ”ideea că vom fi acceptați doar cu Schengen Aero și restul nu, nu mă interesează. Este o poveste. Pe mine mă interesează ca fluxurile comerciale, care înseamnă tiruri, tot ce înseamnă transport comercial, să poată să salveze o zi, două, trei din ceea ce înseamnă munca lor. Pentru că asta se traduce în costuri. Nimeni nu și-a pus problema cât costă un transport care, în loc să dureze o săptămână, durează două săptămâni”, a adăugat politicianul.
Referindu-se, în altă ordine de idei, la problema gazelor naturale, deputatul PSD a spus: "Uitați-vă că stăm cu gazele la Caragele. Este cel mai mare zăcământ de gaze descoperit vreodată în România, din 2017 sunt 5 ani și nimeni nu întreabă pe nimeni nimic. Nu noi trebuie să întrebăm. Domnul președinte Iohannis care este comandantul suprem al Armatei, șeful CSAT-ului, securitatea energetică a României este o problemă de siguranță națională, mai ales în contextul războiului. Domnul președinte Iohannis trebuia să îi tragă de mânecă pe ministrul Economiei și pe ministrul Energiei și să îi întrebe: "Bă, băieți, da voi ce faceți acolo?”. La 2, la 3, la 7 ani (...) Comisia specială am făcut-o acum un an de zile și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu ea. Președintele comisiei, cel care a făcut comisia, sigur ar trebui să spună (...) Uitați-vă că se întâmplă de vreo 6-7 ani în România lucruri care ar putea să schimbe complet fața economică a României și, cu toate acestea, nu se întâmplă nimic. ", a mai declarat Radu Popa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.