”Hermès: BAN Wild-Animal Skins” era scris pe una dintre pancartele afișate de activita pentru drepturile animalelor.
Pentru defilarea sa de primăvară-vară, directorul creativ al Hermès, Nadege Vanhee a prezentat sâmbătă o paradă de topuri din plasă și paltoane din piele naturală în diferite nuanțe, o paradă care a fost întreruptă pentru scurt timp de trei activiști pentru drepturile animalelor.
Spectacolul a început cu defilarea manechinelor care purtau pantaloni largi, topuri transparente și o haină din piele de căprioară strânsă la spate. În acel moment primul protestatar din partea grupului People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) a dat buzna pe podium, purtând o pancartă care cerea ca marca să nu mai folosească piei exotice.
Activista a fost scoasă pe o ușă laterală de către agenții de securitate chiar înainte de sosirea următorului model, îmbrăcat cu o jachetă din piele fină, combinată cu o salopetă cu talie înaltă.
La scurt timp după aceea, agenții de securitate au prins o altă protestatară care a sărit pe podium, scoțând-o în grabă pe aceeași ușă laterală.
Parada a continuat, prezentând fuste lungi și transparente, rochii roz aprins și alte accesorii. Atunci a apărut brusc un al treilea protestatar. Apariția ei a fost și ea scurtă, iar spectacolul a continuat.
Nu este prima dată când protestatarii PETA au luat în vizor marca franceză, cunoscută pentru foarte râvnitele genți Birkin, cu versiuni din piei exotice renumite pentru prețurile care ajung la câteva sute de mii de dolari în licitații.
Săptămâna modei de la Paris, care a început pe 23 septembrie, prezintă zeci de mărci, printre care Dior, Louis Vuitton, Saint Laurent, Chanel și Victoria Beckham, și se încheie pe 1 octombrie.
PETA a vizat, de asemenea, spectacolul Dior de la începutul acestei săptămâni pentru utilizarea penelor de către marcă, cu un singur protestatar care a intrat foarte scurt pe podium.
Analiștii și directorii avertizează că este puțin probabil ca scăderea prelungită a cheltuielilor pentru produse de lux în China să se inverseze în acest an, deși recentele măsuri fiscale ale Băncii Centrale a Chinei a dat un mic avans acestor cheltuieli.
Potrivit companiei de consultanță Bain, China a reprezentat anul trecut 16% din cheltuielile globale de lux de 362 de miliarde de euro (393,8 miliarde de dolari).
Potrivit Bain, care în iunie a prezis că acest an va fi cel mai slab pentru piața globală a luxului de la apogeul pandemiei, cei mai bogați oameni din China au început să evite să își etaleze averea prin haine scumpe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.