Activiştii au ieşit în stradă, potrivit unui comunicat de presă, "pentru a cere instituției să respecte dreptul românilor la un mediu sănătos și să prevină pericolele proiectului Neptun Deep. Faţada clădirii a fost acoperită de un banner care cere autorității să nu aprobe distrugerea Mării Negre, în timp ce pe gardul din jur au fost afișate pancarte care fac apel la oprirea proiectului Neptun Deep și protejarea Mării Negre".
Greenpeace România invocă starea precară a platformelor existente în Marea Neagră, operate de OMV Petrom, în cazul cărora ACROPO refuză să intervină corespunzător de aproape un an. Organizația de mediu solicită autorității să acționeze independent și să protejeze interesele cetățenilor, așa cum prevede legea.
„Această autoritate nu reușește să apere interesele românilor. Nereguli grave care pot duce la dezastre ecologice nu pot fi tolerate într-un stat care ar trebui să protejeze dreptul oamenilor la un mediu curat și sănătos. Nu putem avea încredere că eliberarea de noi avize pentru viitoare proiecte, precum Neptun Deep, se realizează într-un mod competent și transparent. De aceea am venit în această zi simbolică, de Ziua Internațională a Mării Negre, pentru a cere respectarea legii și grijă față de mediul care ne susține viața”, a declarat Alin Tănase, coordonator de campanii la Greenpeace România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.