Această prăbușire vine după ce Siemens Energy a anunţat că a solicitat garanţii de la Guvernul german după o serie de probleme majore la divizia sa de turbine eoliene, transmite Reuters. Un purtător de cuvânt de la Ministerul german al Economiei a confirmat şi el discuţiile, pe care le-a descris drept "strânse şi de încredere".
Aceste informaţii au dus la prăbuşirea cotaţiei acţiunilor Siemens Energy cu 39%, atingând un minim istoric în jurul orei 10:55 GMT, ceea ce înseamnă o diminuare a valorii de piaţă cu 3,3 miliarde de euro comparativ cu cotaţia de miercuri seara.
Compania Siemens Energy trece printr-o perioadă dificilă după ce au apărut probleme la turbinele eoliene produse de divizia sa Siemens Gamesa, probleme care au provocat critici din partea principalului acţionar şi fost proprietar, grupul Siemens AG.
Garanții de la bănci
Siemens Gamesa a înregistrat deja pierderi de miliarde de euro şi din cauza acestor pierderi compania Siemens Energy se teme că nu va putea obţine garanţii de la bănci şi de aceea a contactat Guvernul de la Berlin şi grupul Siemens pentru a obţine garanţii bancare. Potrivit săptămânalului WirtschaftsWoche, Siemens Energy ar fi interesată să obţină garanţii în valoare de 15 miliarde de euro.
Sursele guvernamentale citate de Reuters nu au dorit să comenteze cu privire la mărimea posibilului pachet de asistenţă dar au spus că Berlinul este gata să ajute Siemens Energy însă şi acţionarii trebuie să contribuie. Grupul Siemens rămâne un investitor ancoră la Siemens Energy, unde mai deţine un pachet de 25,1% din acţiuni.
Cel mai mare producător de turbine eoliene
Guvernul german vrea să susţină industria energiei eoliene pe fondul tranziţiei la o economie cu emisii reduse de carbon iar Comisia Europeană tocmai a dat publicităţii un plan de acţiune menit să păstreze industria europeană producătoare de turbine eoliene în poziţia de lider mondial.
Siemens Gamesa este cel mai mare producător mondial de turbine eoliene offshore. Compania are 79 de facilităţi la nivel mondial, inclusiv centre de servicii şi centre de cercetare şi dezvoltare, precum şi 15 uzine care produc componente destinate turbinelor eoliene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.