Dolarul și randamentele Trezoreriei americane au crescut după publicarea respectivelor date, deoarece investitorii și-au redus drastic pariurile privind amploarea reducerii de către Rezerva Federală a dobânzilor de referință în cursul acestui an.
Contractele la termen pentru S&P 500 au scăzut cu 1,12%, la care s-a adăugat pierderea de 0,35% înregistrată înainte de publicarea datelor, ce contractele futures cotate pe Nasdaq au scăzut cu 1,64%.
Acțiunile americane se tranzacționează la niveluri record, impulsionate de marile companii din tehnologie și de așteptările legate de reducerea dobânzilor de către Banca centrală a Statelor Unite.
În același timp, indicele Stoxx 600 din Europa a pierdut 0,92%, după ce scăzuse deja cu 0,47%. În Germania, indicele Dax a afișat un recul de 0,91%, în timp ce FTSE 100, în Marea Britanie, a pierdut 0,44%.
Inflația din SUA, măsurată prin Indicele prețurilor de consum (IPC), a scăzut la 3,1% comparativ cu ianuarie 2023, de la 3,4% în decembrie. Economiștii chestionați de Reuters se așteptau la o scădere de 2,9%.
Rata inflației a scăzut de la un vârf de 9,1% în iunie 2022, ceea ce a determinat Fed să întrerupă majorările dobânzilor și să înceapă să ia în considerare reduceri.
Randamentul titlului de trezorerie pe 10 ani a crescut și a crescut cu 12 puncte de bază, la 4,291%, în creștere de la 4,154% înainte de publicarea datelor.
Indicele dolarului, care măsoară moneda SUA față de alte șase valute, a crescut brusc și a crescut cu 0,41% la 104,57, în timp ce euro a scăzut cu 0,39% la 1,073 dolari.
Citește și Un indice al bursei japoneze a crescut la cel mai mare nivel din ultimii 34 de ani
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.