Acțiunile europene au scăzut miercuri, determinate de o scădere pe piața producătorilor de cipuri și a producătorului britanic de medicamente AstraZeneca, în timp ce îngrijorările tot mai mari legate de o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu au influențat și mai mult preconizările, conform Reuters.
Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 1,1%, cel mai jos nivel din ultima săptămână.
Producătorul de echipamente pentru fabricarea semiconductorilor, ASML Holding, a scăzut cu 3,4%, deoarece a raportat comenzi sub așteptări și a avertizat că vânzările vor rămâne stabile anul viitor.
Acțiunile unor producători de cipuri precum ASM International, Aixtron și BE Semiconductor au pierdut, de asemenea, între 0,8% și 4,5%, indicând un sector tehnologic european în scădere cu 2,2%.
"Astăzi, rezultatele dezamăgitoare vor fi cele care vor domina știrile financiare fiindcă este un sector mare și important pentru Europa", a declarat Anthi Tsouvali, strateg financiar la State Street Global Markets.
"În general, așteptările privind câștigurile rămân ridicate și par a fi foarte optimiste pentru o regiune care este importatoare de energie. Dacă prețurile la energie continuă să urce, aceasta va fi problema."
Incertitudinea tot mai mare legată de războiul din Orientul Mijlociu, o serie de rapoarte mixte privind câștigurile și un salt al randamentelor obligațiunilor din america peste așteptări au ținut acțiunile europene sub presiune în această săptămână.
Acțiunile AstraZeneca au scăzut cu 5,8% după ce un rezumat al datelor privind utilizarea medicamentului său experimental pentru pacienții cu cancer pulmonar într-un studiu avansat a dezamăgit unii analiști.
În plus, datele care arată o inflație în creștere în Marea Britanie, mai mare decât se așteptau analiștii au împins indicele FTSE 100 în scădere cu 1,1%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.