"Statele membre trebuie să asigure, împreună, o reducere a consumului final de energie de cel puţin 11,7% în 2030, comparativ cu prognozele privind consumul de energie pentru anul 2030 făcute în 2020. Aceasta se traduce într-o limită superioară a consumului final de energie al UE de 763 milioane de tone de echivalent petrol şi una de 993 milioane de tone de echivalent petrol pentru consumul primar", se precizează în comunicatul de presă.
Preşedinţia suedeză a Consiliului European subliniază faptul că, în cazul consumului final de energie, limita de consum va fi obligatorie pentru statele membre, la nivel colectiv, în timp ce ţinta privind consumul primar de energie va fi una orientativă.
Consiliul European şi Parlamentul European au convenit că toatele state membre vor contribui la atingerea ţintei generale fixate la nivelul UE prin contribuţii şi traiectorii naţionale, stabilite de statele membre în planurile lor naţionale integrate în domeniul energiei şi schimbărilor climatice.
Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi din cadrul Consiliului European precum şi comitetul responsabil pentru politicile enegetice din cadrul Parlamentului European vor trebui să aprobe acordul provizoriu, după care Parlamentul şi Consiliul îl vor putea adopta în mod formal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.