Alcoolul. Un weekend plin de veselie şi petreceri s-ar putea încheia cu o zi de luni nu tocmai plăcută, inclusiv pentru cei din jur. Când tequila sau orice altă băutură intră în organism, alcoolul începe imediat să se descompună în etanol şi acid acetic, care ajungând în glandele sudorale, sunt prelucrate de bacterii, astfel că mirosul „distracţiei de ieri” va persista destul de mult.
Varza. Broccoli, varza de Bruxelles si alţi reprezentanţi ai această familie pot „lucra” concomitent în două direcţii. Fiecare conţine sulf, al cărui miros, destul de neplăcut, poate deveni stânjenitor şi persistent sub acţiunea bacteriilor.
Carnea roşie. Şi ea conţine sulf. Nu e de mirare, prin urmare, dacă după o gustare cu multă şuncă sau după ce ai consumat un burger organismul începe să miroasă într-un fel aparte. Potrivit unui studiu publicat în revista Chemical Senses, transpiraţia bărbaţilor care timp de două săptămâni nu au consumat carne roşie, a emanat un miros mai puţin înţepător decaât în cazul celor care nu au refuzat acest produs.
Citește și Experți suedezi: Bărbații, un PERICOL pentru Terra. Explicații
Mâncare picantă. Usturoiul sau ceapa au un conţinut ridicat de aşa numitele VOC (volatile organic compounds), din care nu lipseşte sulful. Mirosul neplăcut este destul de persistent.
Sparanghel. Această plantă conţine metantiol, care se dizolvă uşor în apă. Imediat ce ajunge în organism, el iese destul de repede la suprafaţă, dar într-o varianţă nu tocmai agreabilă pentru nas.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.