În textul propunerii legislative se spune la Art. 1 că: "Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 103 din dată de 6 februarie 2002, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. După articolul 33^1 se introduc două noi articole, art. 33^2 și art. 33^3 , cu următorul cuprins:
„Art. 33^2. Valoarea indicatorului social de referință se actualizează, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflației din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul Național de Statistică. În situația în care rată medie anuală a inflației are valoare negativă, se păstrează ultima valoare a indicatorului social de referință.
Ce taxe plătesc pensionarii care au venituri ca PFA
Art. 33^3. Valoarea anuală a indicatorului social de referință este avută în vedere la elaborarea legilor bugetare anuale."
2. La articolul 127, alineatul (2) se abrogă.
Art. ÎI. Actualizarea indicatorului social de referință prevăzut la art. 33^2 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 103 din dată de 6 februarie 2002, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezența lege, intră în vigoare la 1 martie 2022”.
Cu alte cuvinte, toate ajutoarele sociale care se calculează în funcție de indicatorul social de referință se vor majora în fiecare an, după noua valoare a ISR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.