La începutul lunii martie mai multe țări europene și-au suspendat temporar administrarea ca măsură de precauție, după ce mai multe persoane au avut probleme de coagulare însă fără o legătură dovedită cu acest vaccin.
Autoritatea de reglementare europeană, care a reconfirmat pe 18 martie că vaccinul este „sigur și eficient” și că beneficiile depășesc riscurile, își continuă investigația.
Citește și: Când ajung primele vaccinuri Johnson & Johnson în Europa
Laboratorul anglo-suedez a atras, de asemenea, mânia UE prin reducerea repetată a livrărilor sale promise. Această situație a dus la o escaladare a tensiunilor între UE, pe de o parte, și Marea Britanie, pe de altă parte, astfel încât vaccinurile companiei produse în Europa să nu mai fie trimise în Marea Britanie.
UE nu mai dorește să exporte vaccinuri în țări în care situația epidemiologică este mai bună sau în care acoperirea vaccinării este deja ridicată. Cu toate acestea, Comisia subliniază că nu se pune problema unei interdicții de export. Cu toate acestea, ea dorește să se asigure că cetățenii europeni primesc „partea lor echitabilă”. Negocierile cu Marea Britanie sunt în curs.
Vaccinul produs de laboratoarele britanico-suedeze AstraZeneca a fost redenumit devenind Vaxzevria, a anunțat marți agenția suedeză de medicamente Läkemedelsverket pe baza datelor de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). EMA a aprobat schimbarea numelui vaccinului AstraZeneca pe 25 martie, care va include noi ambalaje. Produsul în sine rămâne neschimbat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.