"Cămaşa cu sunet" (Sound Shirt), creată de compania CuteCircuit din Londra, are 16 senzori integraţi în ţesătura sa, şi astfel cei care o poartă pot simţi, de exemplu, sunetele viorilor pe braţele lor, iar sunetele tobelor pe spate.
Un dispozitiv revoluționar prezentat la Timișoara, atrage atenția specialiștilor NASA
Gemenele Berhane, care şi-au pierdut auzul la o vârstă fragedă, spun că această cămaşă le-a oferit o nouă experienţă.
"Este aproape ca şi cum poţi simţi profunzimea muzicii", a declarat Hermon. "Se simte de parcă ne putem mişca împreună", a completat ea.
Francesca Rosella, cofondatoare şi director de creaţie al CuteCircuit, a declarat că aceste cămăşi permit persoanelor fără auz să simtă muzica prin senzaţii.
"În interiorul cămăşii - realizată din materiale inteligente - avem o combinaţie de circuite microelectronice ... foarte subţiri şi flexibile, şi de materiale conductoare", a explicat ea.
"Toate aceste mici motoare electronice sunt conectate cu aceste materiale conductoare, astfel încât îmbrăcămintea să fie moale şi extensibilă", a povestit Francesca Rosella.
"Sound Shirts" nu sunt ieftine şi se aşteaptă ca preţul lor să ajungă la 3.000 de lire sterline, însă Heroda crede că este o sumă care merită plătită de persoanele fără auz care se bucură de muzică aşa cum o fac ea şi sora ei.
"Cred că ar putea cu siguranţă să ne schimbe vieţile", a spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.