Telekinezie
„Cu aceste căști, vă puteți controla computerul, mouse-ul, tastatura, jocurile video etc.”, promite Zavier Alexander, director de produs al Naqi Logix. „Am reușit chiar să zburăm cu un 737 într-un simulator de zbor.”
Compania canadiană a dezvoltat senzori care detectează impulsurile electrice de la mușchii feței. "Până acum detectăm ridicarea sprâncenelor, clipirea ochilor, deschiderea și închiderea gurii", continuă - el.
Fondatorul start-up-ului a vrut inițial să ajute un prieten paralizat să poată juca din nou jocuri video. Acum caută producători de căști dispuși să-i integreze tehnologia.
Cinema în ochelari
Ochelarii de realitate augmentată Xreal sunt ușor mai voluminosi decât ochelarii obișnuiți, dar conțin un ecran mare și suficiente difuzoare pentru a viziona un film fără a merge la cinema.
„Este perfect în mașină sau în tren”, asigură Ralph Jodice, manager de comunicații pentru compania chineză. „Funcționează și la serviciu, la birou sau acasă, porți acești ochelari și ai trei ecrane virtuale care plutesc în spațiu.”
Senzorii fac, de asemenea, posibilă urmărirea mișcărilor mâinii și, prin urmare, să creeze aplicații 3D virtuale. Diferitele modele costă între 400 și 700 de dolari.
Vorbești în tăcere
„Vocea nu iese și zgomotul nu intră”, a descris Stéphane Hersen, fondatorul Skyted, noul său produs, o mască tăcută comercializată cu 250 de euro. Asemănătoare unei măști chirurgicale, dispozitivul absoarbe sunetele și se conectează la telefon sau computer pentru „apeluri tăcute și confidențiale în orice circumstanțe”, precizează Hersen.
Când lucra la Airbus, i s-a cerut „să găsească o modalitate prin care 300 de pasageri să vorbească la telefon în același timp fără a ieși un vacarm”. Așa s-a născut conceptul, care nu ar fi văzut, probabil, lumina zilei dacă nu se întâmpla pandemia, care i-a obișnuit pe oameni să poarte mască oriunde.
Ochi la spate
"Am lucrat în închisori timp de 13 ani. Într-o zi am fost atacat din spate și am suferit o leziune cerebrală", spune Sean Siembab, fondatorul simstechnology. "Pe când mă recuperam, eram pe o pistă de bicicliști și am fost lovit de unul. Atunci mi-am spus că trebuie inventat ceva", a continuat el.
Așa a dezvoltat acest antreprenor american un accesoriu conectat de prins pe spate, care își alertează utilizatorul atunci când o persoană se apropie la mai puțin de 7 metri în spatele ei și filmează. „Ai timp să te întorci, să apeși butonul SOS care îi alertează pe cei dragi și să te aperi”, explică el.
Urmând aceeași logică, start-up-ul olandez SlimDesign a dezvoltat PhoneCam, o mini cameră la purtător, cu un buton de alarmă. „Fondatorul nostru a fost jefuit într-un parc, iar poliția îl cunoștea pe făptuitor, dar a închis cazul din lipsă de probe”, relatează Cedric van de Geer, inginer SlimDesign.
Alergi în timp ce mergi
Shift Robotics a prezentat Moonwalkers X, a doua versiune a pantofilor folosiți pentru a parcurge mai rapid disranțe lungi, dar fără a merge mai repede.
Arata ca niste sandale mari pe roti si se poarta peste adidasi, "dar nu sunt patine cu rotile. Daca te opresti, se opresc și ele”, a explicat David Politis, Director de Marketing. Utilizatorul are impresia că merge cu niște pantofi mai mari, dar cu putere sporită.
„Ikea crede că angajații săi care folosesc Moonwalkers vor economisi 400 de ore pe an”, menționează David Politis. Schiurile electrice de la Skwheel caută să reproducă senzațiile sportive ale schiului.
Fabricate de un start-up normand, acestea se adresează pasionaților care vor să schieze pe șosea sau pe plajă, să meargă la muncă cu o senzație plăcută și, de asemenea, magazine de sporturi de iarnă, pentru a le oferi spre închiriere vara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.