Potrivit actului normativ, unde vănătorea este descrisă drept „acțiunea de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire sau orice altă activitate având ca scop capturarea ori uciderea exemplarelor din speciile prevăzute în anexele nr. 1 și 2 (din legea amintită - n. red.), aflate în stare de libertate”, românii care vânează fără permisiunea oficială a autorităților sunt considerați braconieri și pot fi pedepsiți cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă.
De exemplu, vorbim de animale precum căpriorul, cerbul comun, iepurele de câmp, jderul, mistrețul, vulpea, fazanul, rața, lupul sau ursul, precizează Avocatnet.
Citește și Legea armelor și munițiilor se schimbă. Care sunt cele mai importante modificări
Permisul de vânătoare este un document cu valoare de licență de vânătoare ce poate fi obținut de persoanele fizice cu domiciliul sau cu reședința în România. Permisul de vânătoare se obține numai în anumite condiții stricte.
Recent, în spațiul public s-a discutat destul de mult despre un proiect al Ministerului Mediului prin care ar urma să fie permisă temporar vânarea urșilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.