Noul satelit natural al Pământului a primit indicele de catalog 2020 CD3.
O minilună, un obiect capturat temporar de atracţia gravitaţională a Pământului, poate rămâne pe orbita terestră câteva luni până la câţiva ani, înainte de a porni din nou prin Sistemul Solar sau de a arde la contactul cu atmosfera terestră.
Misiunea chineză Chang'e 4 a transmis noi informații despre Lună
Astronomii sunt de părere că există cel puţin o astfel de minilună pe orbita terestră tot timpul, însă aceşti sateliţi naturali sunt rareori descoperiţi din cauza dimensiunilor lor liliputane. Până în prezent, existenţa unei singure miniluni a mai fost confirmată - un asteroid cu diametrul de 0,9 metri denumit 2006 RH120, care a orbitat Pământul vreme de 18 luni în 2006 şi 2007.
Kacper Wierzchos, specialist din cadrul NASA, a anunţat descoperirea unei noi luni temporare printr-un mesaj postat marţi pe Twitter. Miniluna 2020 CD3 are diametrul între 1,9 şi 3,5 metri şi are o strălucire de suprafaţă tipică asteroizilor cu conţinut bogat în carbon.
Conform unui model orbital realizat de Tony Dunn, astronom american amator şi profesor de fizică la nivel de liceu, această minilună ar însoţi Pământul de aproximativ 3 ani şi ar putea să pornească din nou prin Sistemul Solar în luna aprilie a acestui an, reluându-şi orbita în jurul Soarelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.