Publicitate
O doză de 1.200 miligrame din aminoacidul L-cysteina reduce starea de greață și durerea de cap provocate de alcool. O doză de 600 miligrame din acest aminoacid ajută la ameliorarea stresului și a anxietății, potrivit unui studiu publicat în revista Alcohol and Alcoholism de cercetătorii de la Universitatea din Helsinki și Universitatea din Finlanda de Est, notează Bloomberg.
Studiul a avut 19 voluntari bărbați sănătoși, care au consumat doze de alcool de 1,5 grame pe kilogram pe parcursul a trei ore într-un cadru controlat. Subiecții au fost apoi rugați să înghită comprimate placebo sau L-cisteină conținând suplimente de vitamine.
Cercetătorii spun că, pe lângă reducerea sau chiar eliminarea completă a mahmurelii, L-cisteina ajută, de asemenea, la „reducerea nevoii de a bea de a doua zi”, reducând astfel riscul dependenței de alcool.
Studiu. Mirosurile influențează greutatea corporală
Consumul de băuturi alcoolice este obișnuit în Finlanda, cu mai mult de jumătate de milion de finlandezi considerați a fi în risc de consumul excesiv de băut.
Cercetătorii au primit finanțare de la Catapult Cat Oy, care vinde suplimente de L-cisteină.
Studiul a întâmpinat anumite dificultăți. Unii participanți nu au putut să consume tot alcoolul necesar și au trebuit să fie excluși, unii au avut un nivel de toleranță atât de mare încât nu au prezentat simptome de mahmureală; iar unii au fost eliminați pentru că au insistat să depășească doza, îndreptându-se către bar, a declarat presei finlandeze cercetătorul Markus Metsala.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.