Experții americani au redus valoarea bitcoin-ului cu aproape 13% față de cursul actual și au anunțat că prețul corect al primei criptomonede este de 38.000 de dolari. Indicatorul depinde în mod direct de nivelul de volatilitate, a precizat JPMorgan. În condițiile în care volatilitatea scade de trei ori față de nivelurile actuale, valoarea justă a bitcoin ar putea ajunge la 50.000 de dolari, au declarat analiștii băncii.
Pe 9 ianuarie, bitcoin s-a tranzacționat la 43.400 de dolari, ceea ce înseamnă o capitalizare de 823 de miliarde de dolari, potrivit CoinGecko. Pe parcursul săptămânii, criptomoneda a câștigat 12%, iar pe 8 februarie, valoarea sa a atins pragul de 45.000 de dolari pentru prima dată în mai bine de o lună. În noiembrie 2021, prețul bitcoin a reînnoit maximul istoric de peste 69.000 de dolari. De atunci, a scăzut cu 37%.
Citește și BITCOIN: Acestea sunt țările în care criptomonedele sunt restricționate sau ilegale
Citește și AURUL a ieșit ÎNVINGĂTOR! A rezistat, deși mulți anunțau vremuri tulburi
Citește și Ce se întâmplă la această CAFENEA din Thailanda
Traderul Nicolas Merten a explicat recenta revenire a bitcoin la 45.000 de dolari și capitalizarea pieței criptografice la 2.000 de miliarde de dolari prin sosirea marilor corporații pe piață. Drept exemplu, analistul a amintit achiziționarea de bitcoini și Ethereum de către KPMG, divizia canadiană a firmei de contabilitate Big Four.
Analistul anticipează că marii investitori vor continua să cumpere criptomonede, ceea ce va permite pieței să iasă din mișcarea descendentă și să revină pe creștere.
"Trezorierii corporativi nu vor cumpăra la valori maxime istorice. De regulă, ei preferă să aștepte până când activele se vând cu discount. Aceasta este gândirea marilor corporații, care înțeleg că trebuie să cumpere atunci când pe piață nu prea există cumpărători dispuși să acționeze", a explicat Merten.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.