Ministrul comunicaţiilor Peter Shanel Agovaka a confirmat decizia pentru ziarul Solomon Times, spunând că probleme controversate au fost ridicate prin intermediul platformei.
El a precizat că există îngrijorări cu privire la lipsa legislaţiei care să "guverneze utilizarea internetului".
"Limbaj abuziv împotriva miniştrilor, a prim-ministrului, atac la reputaţie, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează", a declarat Agovaka pentru Solomon Times Online (STO).
"Utilizarea internetului în Insulele Solomon trebuie acum să fie reglementată cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de conţinutul dăunător", a adăugat el.
Privilegiile pe care Donald Trump le pierde și care vor fi extrem de dureroase
Agovaka a asigurat că organizaţiile media vor putea în continuare să funcţioneze ca de obicei, cu excepţia pierderii accesului la platforma de social media.
Majoritatea mass-media în acest stat insular din Pacific foloseşte Facebook şi prim-ministrul utilizează platforma pentru a transmite live discursuri la nivel naţional, potrivit STO.
Agovaka a spus că guvernul are încă nevoie "să afle cum poate să facă acest lucru" şi nu a specificat cât timp va fi valabilă interdicţia.
"Operatorii trebuie să creeze un firewall pentru a bloca Facebook", a considerat Agovaka.
În prezent, China, Iranul şi Coreea de Nord au impus de asemenea interdicţie asupra Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.