Publicitate
Kehinde Olutubosun, un nigerian cu deficiențe de vedere, pasionat de geografie și animale, a avut dificultăți în găsirea informațiilor deoarece nu deține un smartphone. Dar aceasta se schimbă, mulțumită unui telefon mobil alimentat de inteligență artificială care funcționează offline, informează Reuters.
Serviciul, lansat de compania Viamo, cu sediul în Canada, în Nigeria luna trecută, permite oricui - chiar și în mijlocul pustietății fără internet - să aibă acces la tehnologia AI.
Viamo utilizează un telefon mobil tradițional pentru a se conecta la rețelele locale de telefonie mobilă pentru a trimite comenzi sau solicitări de informații prin SMS sau apeluri vocale.
Funcționează ca și alte roboți de chat AI și poate fi folosit de persoanele analfabete deoarece poate fi activat prin voce. Este și mai ieftin.
„Pentru persoanele care nu sunt atât de bine situate financiar, aceștia încă au această oportunitate de a folosi chiar și câțiva naira (n.r. - moneda Nigeriei) pentru a pune o mulțime de întrebări care într-adevăr îi vor ajuta, sunt atât de fericit”, a spus Olutubosun.
Viamo a declarat că dispozitivul vizează cele mai sărace și mai îndepărtate comunități din lume și este extins în Pakistan, India și Tanzania după ce a fost lansat inițial în Zambia.
Viamo este susținută de agenții de dezvoltare din Statele Unite și Regatul Unit, printre altele. UNICEF s-a asociat cu Viamo pentru a furniza informații despre HIV, boli tropicale, nutriție, apă, igienă și sănătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.