La reuniunea mondială a sănătății, întrunire care și-a desfășurat lucrările la Geneva, în 25 mai, OMS a adoptat noua variantă a clasificării internaționale a bolilor, document folosit atât de medici pentru diagnosticare, dar și de cei din domeniul asigurărilor sociale. Noua varianta va intra în vigoare începând din 2022.
În acest nou document, epuizarea prin muncă este recunocută oficial ca boală, ea fiind definită drept ”un sindrom care rezultă din stresul cronic de la locul de muncă, stres care nu a fost gestionat cu succes”.
Detaliind subiectul, același document subliniacă că burnout-ul este caracterizat de trei aspecte: epuizarea energiei sau extenuarea pe care o resimte angajatul, distanțarea mentală, negativitatea sau cinismul față de locul de muncă și eficiența redusă.
Citește și Ziua de muncă de 12 ore, o BINECUVÂNTARE!
Ghidul bolilor întocmit de OMS mai prevede și faptul că epuizarea prin muncă „se referă în mod specific la fenomenele din contextul profesional și nu ar trebui folosit pentru a descrie experiențele din alte zone ale vieții”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.