Pași pe care să îi urmezi când începi o afacere cu bani puțini
Sunt o mulțime de idei care au un fond bun, însă tinerii antreprenori nu au suficient curaj pentru a le pune în practică. Primii pași în dezvoltarea afacerii presupun calcule atente, investiții mici și încrederea că tot ce faci merge pe drumul cel bun.
România a urcat în topul celor mai competitive țări
Începe într-un domeniu pe care îl cunoști.
Dacă stăpânești cunoștințele unui domeniu, atunci cu siguranță îți va fi cu mult mai ușor să demarezi un proiect de succes. Încearcă să îți pui cunoștințele și abilitățile în valoare, într-un domeniu care nu îți este străin din niciun punct de vedere, nici financiar, nici al riscurilor, nici al concurenței. Mai mult de atât, cunoștințele pe care le stăpânești te pot ajuta să nu mai apelezi la alți consultanți sau experți în domeniu.
Limitează bugetul
Încearcă să ai cheltuielile sub control în fiecare moment, chiar de la începutul business-ului. Acest lucru te va ajuta să ai în vedere întotdeauna care sunt cheltuielile și ce ar mai fi nevoie. Nu încerca să risipești sume de bani inutil, dacă nu este cazul. Nu te gândi că dacă vei investi mai mult într-un pahar de sticlă, acesta îți va aduce profit. Da, este foarte bine să ai în vedere numai lucruri calitative, însă fii atent la raportul calitate-preț-investiție-profit. Treptat, pe măsură ce afacerea îți crește, vei putea să schimbi obiecte de decor, vesela sau alte accesorii de care mai este nevoie. O gândire analitică te poate ajuta să ții sub control veniturile și să nu ajungi într-un eșec.
Ai sub control zilnic aprovizionarea
Indiferent că vorbim despre un magazin de pantofi, haine, alimente sau jucării, trebuie să ai în vedere stocuri aprovizionate în permanență.Fă-ți termene de aprovizionare între 15 sau 30 de zile, pe care să le stabilești cu furnizorii specializați cu care colaborezi.
Ocupă-te de promovare
Promovarea este metoda în care trebuie să investești cel mai eficient. Încearcă să îți promovezi business-ul fără să cheltuiești sume mari de bani și să te menții activ pe canalele de socializare, care sunt de mare ajutor. Expune-te în opinia publică și oferă cât mai multe detalii despre afacerea ta, despre domeniul în care activezi. Nu refuza să te implici 100% în ideea de business în care crezi deoarece promovarea este modalitatea activa care îți aduce cât mai mulți clienți.
Nu apela la credite bancare
Încearcă să începi un business cu ajutorul finanțelor pe care le ai în acest moment. Într-adevar soluția de a apela la un credit bancar poate suna foarte bine, însă, pe parcurs, este metoda care te-ar putea aduce în situații nefavorabile. Nu investi pentru început mai mult decât îți permiți, mai ales că accesoriile și birotica cu siguranță mai pot aștepta până îți vei permite să le schimbi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.